Ham di pascu

Ham di Pascu

Hits: 27339

Ruim op voorraad. Ham di pascu is een traditie die leeft op de Nederlandse Antillen. Kerstham. Antilliaanse kerstham. Ham di packu. Curaçao, Bonaire Aruba. Sint Maarten word met de kerstdagen gegeten en met de jaarwisseling. Maar ook wel bij feestjes en partijen.

Ham di pascu word in de oven bereid. De kerstham word ingesmeerd met een mengsel van bruine suiker, honing, ananas sap en rum. Als hij klaar is word de ham di pascu versierd met ananas schijven en kersen.

Wij maken de Antilliaanse hammen zelf. En dat is best een hoop werk. Eerst worden ze geïnjecteerd met kruiden en rhum. Daarna laten we alles een paar dagen intrekken. Dan worden ze gaar gegrild in een grote oven. En daarna ook nog gerookt om een mooie diepe smaak te krijgen. U hoeft de ham thuis alleen nog maar in de oven te doen en lekker met de hele familie ervan genieten met kerst of met oud en nieuw.

Bij aankoop van een kerstham krijgt u altijd een gratis recept van ons mee !

Soort Varkensvlees
Bewerking slager Gebraden, Gekruid
Bereidingsadvies Oven, Opwarmen
bot(loos) Met bot
Land van herkomst Nederland